Ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset

Silmien hyvinvoinnin asiantuntijalta
Ota yhteyttä

Yhdet lasit Sinulle, toiset vaikkapa ystävällesi!

Ystävänpäivä on nyt täällä, ja tarjoamme sen kunniaksi silmälasien tai aurinkolasien ostajalle toiset lasit KOKONAAN ILMAISEKSI!* Tule siis joko yksin tai yhdessä ystäväsi kanssa hyödyntämään tarjouksemme, tarjous on voimassa 28.2. asti!

*  Kaksia laseja ostaessasi tarjoamme laseista edullisemman veloituksetta.

NÄKÖVISIO on jälleen palvelemassa Sinua!

10 Specsavers-vuoden ja sen jälkeisen vuoden kilpailukieltoajan jälkeen Optikot Eija ja Timo Korhonen palaavat palvelemaan lappeenrantalaisia silmä- ja piilolasiasioissa itsenäisinä yrittäjinä. Perinteisen silmälasikaupan ja näkötarkastusten lisäksi Näkövision palvelukonseptiin kuuluu vahvasti myös silmien hyvinvointipalvelut, kuten kuivasilmäisyysanalyysi, silmien ikärappeumariskiin liittyvä pigmenttitiheysmittaus ja monipuolinen silmien rakennekuvaus.

Näkövisio on aito Lappeenrantalainen perheyritys, jonka Eija ja Timo perustivat 2003 Optikko Kasevan jatkajaksi. Vuoteen 2008 saakka yritys kuului kotimaiseen Tähti Optikko -ketjuun, joka siirtyi tuolloin brittiläisen Specsaversin omistukseen. Korhoset jatkoivat yritystoimintaansa Specsaversin franchise-lisenssillä seuraavat 10 vuotta tuoden uuden ketjukonseptin myötä mm. silmänpohjakuvauksen optikkoliikkeiden rutiinitoimenpiteeksi.

”Vaikka Specsavers tarjosi kuluttajille aiempaa edullisemmat silmälasien hinnat ja alan ammattilaisille erittäin laadukkaan koulutuksen, niin tiukka ketjukonsepti rajoitti liiaksi kotimaisten tuotteiden valikoimaa ja palvelumahdollisuuksia. Näin ollen päädyimme jatkamaan itsenäisinä yrittäjinä ja vaihdoimme Specsavers-kumppanuuden yhteistyöksi aidosti suomalaisen Opti+ -markkinointiketjun kanssa”, kertoo optometristi Timo Korhonen.

”Saamme näin aiempaa paremman mahdollisuuden toimittaa kotimaisia (avainlippu)tuotteita – etenkin laadukkaita silmälasilinssejä ja silmien hyvinvointituotteita kuluttajille kilpailukykyiseen hintaan.”

”Mahdollisuus tehdä yhteistyötä suomalaisen optisen alan edelläkävijän – lietolaisen 1978 perustetun perheyrityksen Piilosetin (Finnsusp Oy:n) (Piiloset by Finnsusp) – kanssa, sopii erinomaisesti visioomme paikallisesta, ekologiset arvot huomioon ottavasta silmien hyvinvointipalveluiden asiantuntijasta”, sanoo toimitusjohtaja, optikko Eija Korhonen.

NÄKÖVISION laajaan, yli 1000 kehyksen tuotevalikoimaan kuuluu trendikäs ajan hermoilla oleva vintage-kehysmallisto, joka koostuu aidoista, 1990- ja 2000-luvun alun käyttämättömistä merkkikehyksistä. Uusista kehysmerkeistä maininnan ansaitsevat Gant, Esprit, Daniel Hechter, Traction Productions, KunoQvist ja suomessa suunniteltu ja valmistettu Tarume, joka on korkeatasoinen 3D-tulostustekniikalla valmistettu ekologinen mallisto.

Harrastelasien aatelia puolestaan edustaa Rudy Project. Vahvuuksilla tai ilman saatavat huippu-urheilijoiden suosimat aurinkolasit päihittävät keveydessä, kestävyydessä ja monipuolisuudessa useimmat kilpailijat. Näkövisiosta voit aurinkolasien ohella tilata myös niihin sointuvan pyöräilykypärän.

NÄKÖVISION henkilökuntaan liittyy myös Kajaanista hiljattain Lappeenrantaan muuttanut optometristi Ulla Moilanen, jonka erityisosaamiseen kuuluu etenkin vaativat prismalasimääritykset ja kehysmuodin, sekä silmälasivahvuuksien yhteensovittaminen.

”Ei riitä, että optikko vain antaa lasimääräyksen. Vasta kun käyttötarkoituksen mukaan valitut linssit saavat ympärilleen kauniit, kenties myös rohkeat, mutta hyvin istuvat kehykset on kokonaisuus täydellinen”, sanoo aina iloisesti hymyilevä Ulla.

Vaikka ekologinen ajattelu ja materiaalien kierrätys on läsnä NÄKÖVISION arjessa, ei tietotekniikan läsnäoloa voi olla huomaamatta. Tuntuu siltä, että joka puolella tutkimustiloja on jonkinlainen tietokone tai näöntutkimuslaite.

”Uudet kuvantamislaitteet ja tietotekniikan kehittyminen lisäävät myös optikon mahdollisuuksia havaita piileviä silmäsairauksia aiempaa varhaisemmin ja tehokkaammin. Silmälääkäriyhteistyön myötä niiden avulla on myös pienen yrityksen mahdollista toimia yksityisiä silmäterveyspalveluita tuottavana yksikkönä ja tarjota kustannustehokkaan vaihtoehdon monelle keskussairaalassa tehtävälle tutkimukselle”, Timo Korhonen huomauttaa.

Koska NÄKÖVISIOSSA tehdään paljon erilaisia silmätutkimuksia, tarvitaan yhteistyötä silmälääkäreiden kanssa. Optikko voi kyllä tutkia ja ottaa vaikkapa silmänpohjakuvia tai tehdä silmien rakennekuvauksia, mutta niiden pohjalta diagnoosin tekee aina lääkäri. Optikko kuitenkin voi (ja on myös velvoitettu) koulutuksensa ja tekemiensä tutkimusten pohjalta antamaan asiakkaalle tiedon EPÄILEMÄSTÄÄN sairaudesta ja lähettämään hänet tarvittaessa eteenpäin lääkärin tutkittavaksi ja hoidettavaksi.

NÄKÖVISIOn tiloissa pitää parin viikon välein omaa yksityisvastaanottoaan silmätautien erikoislääkäri Perttu Luukkanen, jota optikoilla on myös mahdollisuus etäkonsultoida, mikäli tilanne sitä vaatii.

”Silmälääkärille optikkoliikkeessä on tärkeää, että optikko on ammattitaitoinen ja ymmärtää mitä asiakas tarvitsee. Tämä on Korhosilla ollut aina kohdallaan. Lisäksi itse Imatralta kotoisin olevana täkäläisten potilaiden kohtaaminen on helppoa”, Luukkanen toteaa.

Jotta perheyritys olisi kirjaimellisesti perheyritys, työskentelevät Eijan ja Timon pojat Jonni ja Joose omien opintojensa salliessa liikkeessä optisina myyjinä, teknisinä avustajina ja kehysesittelijöinä. Koulutusta näihin tehtäviin he ovat saaneet Specsavers-akatemiassa sekä lukuisissa tuotekoulutuksissa ja työpaikan koulutustilaisuuksissa.

”NÄKÖVISION markkinointisuunnitelman tekeminen LUT:ssa kauppatieteiden kandityönä avasi aivan uuden näkökulman yrittäjyyteen ja sen haasteisiin, mutta auttoi myös paremmin ymmärtämään isän kiireitä ja pitkiä työpäiviä”, pojista nuorempi ja NÄKÖVISION hallituksen jäsen Joose kertoo.

”Onneksi yrittäjävanhemmilla on kuitenkin ollut aikaa myös perheelle ja yhteisille harrastuksille, kuten isällä biljardille ja äidillä miekkailulle”, jatkaa Jonni, joka työn ja musiikin opiskelun ohella on luonut uraa Suomen aktiivisimpana ja lupaavimpana miekkailutuomarina.

Tervetuloa tutustumaan NÄKÖVISIOn tuotteisiin ja palveluihin osoitteessa Valtakatu 36A, Lappeenranta.