Optikko Lappeenranta

Näkövision ajanvaraus

Optikon näöntutkimus, silmälääkärin vastaanotto, silmänpohjakuvaus tai muu haluamasi palvelu
Ajanvarauskalenteriin!

Varaa aikasi kätevästi verkossa!

Onko edellisestä käynnistäsi optikon näöntutkimuksessa vierähtänyt jo tovi, tai pääsikö silmälääkärin reseptisi vanhenemaan? Entäpä haluaisitko välttää ylimääräisen odottelun silmälejasi noutaessasi tai tuodessasi lasisi korjattavaksi? Sähköinen ajanvarauskalenterimme mahdollistaa esimerkiksi nämä asiat käden käänteessä, eikä varausvaiheessa tarvitse maksaa yhtään mitään!

Varaa aika!

Näin se toimii:

1. Valitse haluamasi palvelu ja palvelun vastaanottaja

Palveluvalikoimaamme kuuluvat esimerkiksi:

 • Optikkopalvelut, kuten optikon näöntutkimus tai piilolinssisovitus. Optikon näöntutkimus on lasien ostajalle ilmainen.
 • Silmälääkäripalvelut, kuten silmälääkärin näöntutkimus tai kaihileikkauksen jälkitarkastus
 • Silmäkuvauspalvelut, kuten silmänpohjakuvaus tai näkökenttätutkimus.
 • Muut palvelut, kuten silmänpohjan pigmenttitiheysmittaus tai silmälasien nouto.

Tarkemmat kuvaukset palveluista löydät alempaa sivulta, ja koko palveluvalikoimaamme pääset tutustumaan tästä.

2. Valitse kalenterista haluamasi päivä sekä kellonaika

Palveluiden kestot ovat määritelty automaattisesti, joten sinun tarvitsee valita ainoastaan haluamasi alkamisajankohta. Lyhimmät ajat, esimerkiksi silmälasien nouto tai lasien säätö, ovat kestoltaan 10 minuuttia, ja palvelun laajuudesta riippuen, kestot vaihtelevat noin tuntiin asti.

3. Lisää yhteystietosi

Kirjoitathan kenttiin etunimesi, sukunimesi, puhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi. Tarvitsemme tiedot ajanvarausta sekä potilastietokantaamme varten, emme luovuta tietojasi ulkopuoliseen käyttöön.

4. Ajanvarauksesi on vahvistettu

Suoritettuasi edellä olevat vaiheet, ajanvarauksesi on vahvistettu ja näkyy kalenterissamme. Samalla järjestelmämme lähettää automaattisesti vahvistuksen varatusta ajasta antamaasi sähköpostiosoitteeseen, joten tarkistathan vielä, että sähköposti on saapunut perille. Mikäli haluat peruuttaa aikasi, onnistuu se saamasi sähköpostin kautta viimeistään 24h ennen varaamaasi aikaa, tai vastaavasti olemalla meihin yhteydessä mahdollisimman pian. Mikäli et saavu paikalle eikä aikaasi ole peruttu, veloitamme siitä täyden hinnan tapauskohtaisesti.

Kiitos varauksestasi, saavuthan paikalle hyvissä ajoin! 🙂

Ajanvarauskalenterin palvelut

 

Optikkopalvelut

Ajonäkötutkimus
 • Sisältää silmien näkökyvyn tutkimisen ilman lasikorjausta ja tarvittaessa silmälasikorjauksen kanssa. Lisäksi tutkitaan kontrastinäköä, yhteisnäköä, sekä näkökenttää konfrontaatiomenetelmällä ja tarvittaessa automaattiperimetrillä. (Maksullinen lisäpalvelu) Optikon lausunto EI RIITÄ lausunnoksi TRAFIlle, vaan toimii informaationa ajoterveyslääkärille, työterveyslääkärille tai pyynnöstä viranomaisille ajokorttiasioissa.
Näöntutkimus (optometristi)
 • Sisältää lasimäärityksen lisäksi silmien etuosan ja keskeisten sisäosien tutkimuksen, sekä silmänpohjakuvauksen, mikäli toimenpiteet on mahdollista suorittaa ilman pupillia laajentavia silmätippoja.
Näöntutkimus piilolinssejä varten
 • Sisältää sankalasimäärityksen ja silmien ”kuntotarkistuksen” lisäksi suosituksen piilolinssitarpeesta ja niiden sovituksen. (Erillinen käyntikerta) Mikäli et ole aiemmin käyttänyt piilolinssejä opetamme niiden käytön samassa yhteydessä. Käytön opastus vie aikaa 30-60 min ja sisältyy tutkimuksen hintaan. MIKÄLI HALUAT SAADA MYÖS SANKALASIRESEPTIN, TULE TUTKIMUKSEEN SANKALASIEN KANSSA. Ota mukaasi tiedot aiemmista piilolinsseistä ja viimeisimmästä lasimääräyksestä.
Näöntutkimus silmälasien ostajalle
 • Optometristin suorittama näöntutkimus. Tutkimuksen hinta 39 € hyvitetään silmälasien ostajalle loppusummasta. Mahdolliset lisäpalvelut ovat maksullisia myös silmälasien ostajalle.
Piilolinssien käytönopastus
 • Käytönopastukseen ja linssien käsittelyharjoitteluun kuluu yleensä 30-60 min. Varaamme aikaa yhteensä 1 tunnin, jonka aikana myös tarkastamme linssien lopullisen istuvuuden ja varmistamme silmiesi hyvinvoinnin mikroskooppitutkimuksella. Ensimmäinen käytönopastus sisältyy piilolinssitutkimuksen hintaan.
Silmien terveystarkastus (optometristi)
 • Sisältää näöntutkimuksen lisäksi silmien keskeisten sisäosien tutkimuksen laajentavia tippoja käyttäen ja tarvittaessa myös silmän keskeisten osien rakennekuvauksen (OCT). Mikäli tarkastuksessa ilmenee viitteitä hoitamattomasta tai ennestään diagnosoimattomasta silmäsairaudesta, ohjaamme sinut jatkotutkimuksiin varsinaista diagnoosia ja mahdollista hoitoa varten lääkärin vastaanotolle.
Työnäkötutkimus lähetteellä
 • Optometristin suorittama näkötutkimus, johon olet saanut lähetteen työterveyshuollolta.

Silmäkuvauspalvelut

Näkökenttätutkimus
 • Tehdään automaattilaitteella ja kestää noin 7 min/silmä. Tutkimuksen yhteydessä saatetaan käyttää pupillia laajentavia tippoja, jolloin niiden vaikutusta täytyy odottaa noin 15 min. Näkökenttätutkimus toimii yleensä täydentävänä tutkimuksena silmälääkärin tai optometristin tutkimuksille, eikä yksinään sen perusteella voi tehdä yksityiskohtaisia johtopäätöksiä. Testitulokset saa mukaan paperitulosteena, jonka voi myöhemmin antaa silmälääkärin lausuttavaksi.
Silmänpohjakuvaus
 • Silmänpohjan värivalokuva 45 tai 60 astetta. Esimerkiksi silmänpohjan pigmenttiluomen kuvaus. Hintaan sisältyy muistitikku tallennusmediana.
Silmänpohjan OCT-rakennekuvaus
 • Näyttää silmänpohjan keskeisten osien tai etuosan rakennetta kerroksittaisena (3D) kuvana. Hintaan sisältyy koneanalyysi (tuloste). Hinta ei sisällä silmätautien erikoislääkärin lausuntoa.

Silmälääkäripalvelut

Kaihileikkauksen jälkitarkastus
 • Silmälääkärin suorittama tarkastus kaihileikkauksen jälkeen. Toimistopalkkio sisältyy hintaan.
Koululaisen näöntutkimus lähetteellä
 • Silmälääkärin suorittama näöntutkimus lähetettä vastaan. Lähete toimii maksusitoumuksena. Ilman lähetettä laskutamme normaalin silmälääkärikäynnin hinnan toimistomaksuineen. Otathan mukaan myös mahdollisen optikkokäynnin tutkimustiedot lähetteen lisäksi, sekä käytössä olevat silmälasit.
Näöntutkimus
 • Silmälääkärin suorittama näkötarkastus. Toimistopalkkio sisältyy hintaan.
Optikkovastaanotto lääkärikonsultaatiolla
 • Optometristin näöntutkimusta tai terveystarkastusta on mahdollista täydentää silmälääkärin näkemyksellä ja/tai kirjallisella lausunnolla. Konsultaation pohjaksi tehtävät tutkimukset ovat tapauskohtaisia ja ne saattavat olla lisämaksullisia. Huomaathan, että konsultaatio EI OLE REAALIAIKAINEN, joten kiireelliset tapaukset on hoidettava muita yksityisiä lääkäripalveluita käyttäen.

Muut palvelut

Hionta-aika tilatuille linsseille
 • Mikäli voit jättää kehykset linssien hiontaa varten vähintään yhdeksi päiväksi, et tarvitse erillistä ajanvarausta. Kehyksettömien ja erikoisrakenteisten kehysten kohdalla hionta-ajankohta tulee sopia erikseen myymäläkäynnin yhteydessä.
Kehysesittely
 • Esittelemme sinulle myymälämme kehyksiä. Voit sopia ajan kehysesittelyä varten myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Veloitamme tuolloin palvelusta 39€/tunti, sisältäen optikon näöntutkimuksen. Myymälän ollessa avoinna, esittelijä palvelee myös muita asiakkaita tilanteen edellyttämällä tavalla sinua unohtamatta.
Silmälasien korjaus ja huolto(arvio)
 • Arvioimme rikkoontuneiden silmälasien korjausmahdollisuuden ja kustannukset. Varsinainen korjausaikataulu ja hinta täsmentyy käynnin yhteydessä.
Silmälasien nouto ja lasien säätö
 • Silmälasit harvoin asettuvat päähäsi täydellisesti, joten säädämme ne sinulle sopiviksi. Saat tilaamasi silmälasit mukaasi.
Silmänpohjan pigmenttitiheysmittaus
 • Kartoita riski sairastua silmänpohjan ikärappeumaan. MPS II- laitteella voimme mitata pigmenttitiheyttä silmiesi keskeiseltä verkkokalvolta nopeasti ja kivuttomasti. MPOD-mittaus EI paljasta sairastatko ikärappeumaa, mutta mittaustuloksen perusteella optikkosi ja lääkärisi osaa huomioida mahdollisen riskitekijän suosituksissaan.